Markkinoilla olevat huoltoauton lisävarusteet

minusta
Blogi auton lisäosista ja varusteista

Tervetuloa auton lisäosista ja varusteista kertovan blogini pariin! Täältä löydät paljon tietoa aiheesta. Kerron siitä, minkälaisia lisäosia autoihin tehdään, mitä hyötyä niistä voi sinulle olla ja mitä sinun tulisi ottaa huomioon lisäosia hankkiessasi. Saatanpa innostua kirjoittamaan myös auton virittämisestä, josta on tullut varsinkin nuorempien keskuudessa viime vuosikymmeninä suosittu harrastus. Jos siis olet kiinnostunut lukemaan autoista ja lisäosien antamista mahdollisuuksista hieman tarkemmin, on tämä blogi varmasti antoisa kokemus sinulle. Kuulen mielelläni muiden kommentteja jutuistani ja kirjoitan mielelläni myös juuri sinun toiveaiheestasi, joten laita viestiä tulemaan! Autojen maailma vie monet menneessään, sillä aina löytyy uusia kiehtovia aiheita, uusia tapoja tuunata autoa ja uusia innovaatioita.

Haku
Kategoriat
arkisto
Viimeisimmät julkaisut
tag

Markkinoilla olevat huoltoauton lisävarusteet

21 January 2021
 Kategoriat: , Blog


On vaikea kuvitella jokapäivästä elämää ilman huoltoautoja. Myös heille, joilla ei ole asian kanssa ammatillisesti mitään tekemistä, ovat nämä autot tärkeämpiä kuin uskommekaan. Esimerkiksi kadunlakaisijat ja roska-autot kuuluvat tähän kategoriaan. Huoltoautot ovat suosittuja myös muun huoltohenkilökunnan käytössä. Näihin kuuluvat muun muassa remonttimiehet, siivoojat, putkimiehet sekä muut, joille on tärkeää, että kaikki työvälineet kulkevat mukana ja ovat käden ulottuvilla. Pelkästä huoltoautosta ei paljoa hyötyä tosin ole, vaan sen täytyy olla myös asianmukaisesti varusteltu täyttääkseen tehtävänsä. Huoltoauton lisävarusteet määräytyvät sen mukaan mihin autoa käytetään.

Joissakin tapauksissa optimaalinen huoltoauto on neliveto, joka mahdollistaa ajamisen myös vaikeammissa olosuhteissa. Yleensä huoltoauto on jokin suurempi automalli, kuten pakettiauto. Näitä käytetään myös kuljetusfirmojen taholta. Tärkeitä ominaisuuksia ovat autosta löytyvä tila sekä auton kantavuus, sillä tarvikkeet vievät tilaa ja saattavat joskus painaa yllättävänkin paljon.

Minkälaisia lisävarusteita on saatavilla?

Yleisin lisävaruste on erilaiset pakettiauton takatilaan asennettavat hyllyt ja laatikostot. Toisinaan jopa erillinen generaattori on tarpeellinen lisävaruste ja sellainen voidaan tarvittaessa asentaa. Tärkeää on, että autossa voidaan säilyttää kaikkia työtehtäviin tarvittavia välineitä ja työkaluja sekä esimerkiksi erilaisia ruuveja, muttereita ja kaapeleita. On tärkeää varmistaa, että kaikkea on aina käden ulottuvilla. On ikävää, jos asiakkaan luokse saavuttua ei kyydistä löydykään huoltoon tarvittavia tarvikkeita.

Monissa yrityksissä, joilla on huoltoauto käytössään, hyödynnetään autoa niin sanottuna liikkuvana korjaamona tai työpajana. Näissä tapauksissa tilaa todella tarvitaan eikä autoksi kannata valita pienintä mallia. Turvallisuuden kannalta on tärkeää varmistua kaikkien autossa kuljetettavien tarvikkeiden asianmukaisesta kiinnittämisestä, jotta ne eivät pääse ajon aikana putoamaan. 

Minkälaisia muita huoltoautoja on olemassa?

Huoltoautoja ei suinkaan käytetä vain yksittäisten yritysten tarpeisiin. Ambulanssi on hyvä esimerkki huoltoautosta, jossa jokainen lisävaruste on tarkkaan suunniteltu. Varustelun tarkoitus on pitää huolta siitä, että ensihoitajilla on kaikki heidön tarvitsemansa välineet saatavillaan kun he kohtaavat apua tarvitsevan ihmisen. Kaiken on oltava oikeilla paikoillaan, jotta tarvikkeet löytyvät hädän hetkellä silmänräpäyksessä. Mitään ei saa puuttua.

Ja kuten tekstin alussa mainitsin, ovat myös erilaiset kadunlakaisuun ja jätteenkeräämiseen tarkoitetut autot huoltoautoja. Tärkeintä onkin miettiä, mihin tehtävään autoa käytetään ja suunnitella huoltoauton lisävarusteet sen mukaan. Erilaisia varusteita tarjoaa esimerkiksi Hyötyajoneuvokeskus.